ΑΡ.ΠΡΩΤ.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) ΠΕΧΩΔΕ

Β) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

 

ΘΕΜΑ: Προσβάσεις από την Αρτέμιδα και τη Ραφήνα στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι κάτοικοι της Αρτέμιδος και της Ραφήνας που επιθυμούν να μεταβούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς αναγκάζονται να διαγράψουν ένα μεγάλο κύκλο, διασχίζοντας μία οδό που βρίσκεται σε κακή κατάσταση για να φτάσουν στα Σπάτα και από εκεί, μέσω Αττικής Οδού, να μεταβούν στη Ν. Πύλη του αεροδρομίου.. Την ίδια στιγμή θα μπορούσαν, χρησιμοποιώντας τη Βόρεια Πύλη του αεροδρομίου, να έχουν άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Καθώς μάλιστα σε λίγους μήνες θα φτάσει το ΜΕΤΡΟ και ο Προαστιακός στο «Ελ. Βενιζέλος», γίνεται αντιληπτό ότι εφόσον δεν ανοίξει η Β. Πύλη ή δεν επεκταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο κατά 1000 περίπου μέτρα, τα δύο αυτά μέσα σταθερής τροχιάς θα είναι άχρηστα για τους κατοίκους της περιοχής.

Αν και η ευρύτερη ζώνη των Μεσογείων έχει δεχτεί μία υπερτοπική χρήση, η οποία επιβαρύνει σε ρύπους, ηχητικούς και ατμοσφαιρικούς, αλλά και κυκλοφοριακά την περιοχή, βλέπουμε ότι τίποτα δε γίνεται για τη διευκόλυνση των κατοίκων.

Κατόπιν τούτων…

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Σχεδιάζει η κυβέρνηση να επιτρέψει τη χρήση της Βόρειας Πύλης του αεροδρομίου για τη διευκόλυνση των κατοίκων της περιοχής;

Εξετάζει την επέκταση του ΜΕΤΡΟ ή του Προαστιακού Βορείως του αεροδρομίου ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της Αρτέμιδος και της Ραφήνας;

Τι μέριμνα λαμβάνει η κυβέρνηση ως αντισταθμιστικά οφέλη για τις όμορες του αεροδρομίου περιοχές;

 

Αθήνα 13 Νοεμβρίου 2003

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ